Life Is Short Break The Rules Forgive Quickly Love Truly Laugh Constantly Never Stop Smiling No Matter How Strange Life Is Life Is Not Always The Party We Expected To Be But As Long As We Are Here We Should Smile And Be Grateful

Thursday, June 26, 2008

Migration..

Hari nie aku ngan bos aku dipindahkan ke 1 bilik yg dekat ngan bilik Pengarah..
padahal pagi tadi kitorg g wat audit..tp en eddie call aku tgh hari tu n ckp
kitorg kena pindah..coz kat unit latihan tu bilik kitorg dah penuh ngan barg2
pulak..diorg dah kemaskan unit tu coz maybe nanti ade PTD plak nak masuk..
tapi x kesahla..bilik skarang ni lagi besar..kire oklaa..lagipon kitorg bukan selalu
ade kat opis ni pon nanti..okla nanti sambung story lagi..sok nak kena wat audit
lagi..ni pon petang ni je balik opis jap..okla yek..c u next blog k..adios amigos!!

Saturday, June 21, 2008

AuDiT!!!

Next week aku kena kuar wat audit lagi..
Kali ni kat PPD Seremban..dekat je ngan
umah..tp lg dekat ngan umah Huda..
huhu..maybe kena wat audit for 2 weeks..
bergantung pada keadaanlaa..kalo banyak
sangat dokumen nak kena audit tu..stay
lame sikitla kot..tp rase2 cam 2 minggu jela..
Lame2 sangat pon boring gak nanti..
Maybe lame laa aku x dapat nak tulis kat
blog aku ni..Oklaa sampai ketemu lagi
di lain masa..Adios Amigos!!

Let Go Of The Past

Let go of the past,
let it drift away
let it wash away
all your sorrow and pain,

Put your pain in a bottle
and let it float away,
let go of the past,
never leave it the same...

Life's Path

When a route in life is reversed
It seems we all have been cursed
But sure enough it is just fate
Kicking up a little late

You may be clean
No duty to be seen
But all in all life has its ways
To come at you from the bays

We are blinded by our own kind
And have no scene of our own mind
But we must stop
And turn our backs

To never look back
You might see something
You never thought you could
But always knew you should

For Those Who Lost...

If I could catch a rainbow
I would do it just for you,
And share with you its beauty
On the days you're feeling blue

If I could build a mountain
You could call your very own,
A place to find serenity,
A place to be alone

If I could take your troubles
I would toss them in the sea,
But all these things I'm finding
Are impossible for me

I cannot build a mountain,
Or catch a rainbow fair,
But let me be what I know best,
A friend who's always there

My Dear Friends..

Standing by,
All the way,
Here to help you through your day.

Holding you up,
When you are weak,
Helping you find what it is you seek.

Catching your tears,
When you cry,
Pulling you through when the tide is high.

Just being there,
Through thick and thin,
All just to say, you are my friend.

L.o.V.e

Love is patient, love is kind
It does not envy, it does not boast
It is not proud
It is not rude, it is not self-seeking
It is not easily angered
It keeps no record of wrongs
Love does not delight in evil
But rejoices with the truth
It always protects, always trusts
Always hopes, always perseveres
Love never fails

Terbuka Indonesia

Beregu lelaki Malaysia yang sedang meningkat naik
iaitu Mohd Fairuzizuan Mohd Tazari dan Mohd Zakry
Abdul Latif dapat masuk ke quarter final terbuka
Indonesia..bangga jugaklaa ade anak Melayu yang
berjaya..kalo x b4 ni chinese yang conquer after
Razif dan Jailani Sidek..hopefully diorg ni dapat
mengharumkan nama Malaysia di mata dunia..
bangga dengan pencapaian diorg ni..walaupun masih
baru dan pada awal kemunculan cume beregu 'underdog'
je..tapi makin lame menunjukkan peningkatan yang
sangat2 bagus..After ni diorg akan berjumpa dengan
beregu Indonesia Muhamad Ahsan dan Bona Septano..
Kalo nak harapkan single player sekarang ni memang
hancuss..nak2 si hafiz hashim..main cam xde tenaga
je..chong wei lak kdg tu ok kdg pon cam lembik je..
xtaula choon han plak cam dah kurang bertenaga maybe
faktor umur..harap2 after ni ade gak single player yang
hebat muncul..yang ade sekarang ni xleh nk harap sgt..
Chaiyok!! Chaiyok!!.. Malaysia Boleh!!!!

Portugal vs Jerman







Team Portugal dikalahkan oleh team Jerman 3-2
pada perlawanan suku akhir Euro 2008 pagi tadi..
x sangka plak team yang kuat tu akan kalah..tapi
Jerman pon x dinafikan team yang kuat jugak..
mane taknye player dia sume tinggi2.. tapi memang
sayang sgtla Portugal x dapat melangkah ke semi final..
kesian gak kat Ronaldo..sob..sob.. dahla tu antara
favourite team n favourite player aku.. selain Holland
dan Italy..maybe sebab aku x tengok match tu pagi tadi..
mate aku ni x bole nak tahan ngantok..tapi nak wat
camne dah xde rezeki diorg nak menang dan masuk semi
final..hopefully dua lagi favourite team aku ni akan berjaya
dan menjadi juara Euro 2008 ni.. Sukses!! Sukses!!..

Friday, June 20, 2008

Buat Wanita & Gadis!!!

Cantik itu penting tetapi tidak usah terlalu dipentingkan. Ada orang hingga tidak sanggup keluar dari rumah kerana merasakan dirinya tidak cantik. Bagi wanita kecantikan adalah syarat hidup sempurna, sebenarnya bagi lelaki wanita cantik bukan syarat kebahagiaan.

Lelaki yang mudah terpegun dengan kecantikan selalunya tidak setia. Apabila pasangannya mula kelihatan hodoh, dia mudah terkalih perasaan. Tika itu dia mungkin merasakan cintanya telah tawar dan hanya manis kembali tatkala melihat wanita-wanita cantik di sekelilingnya.

Tidak usah perangkap lelaki dengan kecantikan anda yang palsu. Ramai wanita menghiasi wajahnya terlalu hingga memangsakan ramai lelaki tetapi kemudian ditinggalkan setelah wajah sebenar terserlah. Sudah tentu anda tidak mampu bersolek tebal 24 jam. Tapi itulah yang anda lakukan tatkala di alam percintaan. Tiba-tiba suami anda terkejut melihat anda tidaklah secantik sewaktu di alam percintaan dahulu. Tanpa mekap wajah anda biasa saja.

Kajian saya mendapati segelintir lelaki rasa tertipu pada hari kedua perkahwinannya. Pada hari kedua dia sudah dapat melihat wajah sebenar isterinya, yang selama ini ditopengi mekap tebal‚ sepuluh inci.

Kecantikan dan bercantik-cantik itu memang penting, tapi tak usah hingga menenggelamkan wajah anda yang sebenar. Anda tentu tidak mahu orang menggagumi anda hari ini dan esok melupakannya. Berhiaslah seadanya untuk mencerlahkan keserian wajah.

Wajah yang berseri lebih berkesan daripada wajah‚ buatan yang kelihatan cantik sangat. Wajah yang berseri cukup dengan mekap seadanya.

Kecantikan umpama kereta. Ketika baru dibeli, rekabentuk dan warnanya memukau. Barunya harum dan seronok dipandu. Semakin lama semakin hilang serinya. Jika harganya mahal orang masih terliur melihat reka bentuknya walaupun warnanya telah mula kedam dan berdebu. Lama-lama ia tidak dipedulikan lagi kerana model-model baru sentiasa keluar dan kecantikan model-model baru ini sentiasa mengatasi.

Orang yang dahulunya membeli kereta berkenaan kerana cantik kini mula berfikir untuk menukarkannya. Persoalan cantik tidak akan ada kesudahan. Yang betul, membeli untuk kegunaan dan kekal sayang meskipun sudah ketinggalan zaman.

Jika anda tidak cantik, tak usah bersusah hati sebab tidak semua lelaki mementingkan kecantikan wajah sebagai syarat berteman. Ada lelaki yang tidak kisah sama ada cantik atau tidak asalkan hatinya berkenan, bersumberkan keikhlasan, budi pekerti serta pegangan agama yang mantap.

Lelaki yang benar-benar impikan kebahagiaan lebih mementingkan keperibadian daripada kecantikan, apalagi kecantikan luaran yang sengaja dibina untuk memukau. Kerana dia tahu kecantikan itu tidak kekal. Evolusi usia akan mengubahnya. Kecintaan yang dipahatkan oleh tautan hati yang jujur lagi ikhlas menjamin kehidupan sejahtera hingga ke penyudah.

Sebaliknya, kecantikan yang terlalu diada-adakan, akan berakhir dengan pertingkahan apabila kecantikan sudah tidak dapat dipermodalkan. Tiada manusia boleh kekal cantik dan tiada manusia boleh kekal muda. Tiba masanya kecantikan akan hilang dan muda bertukar tua.

Jika anda merasakan kurang cantik, ketahuilah itu hanya persepsi anda sahaja. Ukuran cantik tidak pernah sama antara seorang dengan seorang yang lain. Lihatlah orang yang kita rasakan langsung tidak cantik, kadang-kadang jodohnya dengan orang handsome; hingga kita berkata dalam hati, Buta ke dia?

Hiasi diri anda dengan keperibadian mulia, itu lebih utama untuk seorang wanita; hiasi juga wajah anda seadanya, sebab itu lumrahnya wanita. Usah terlalu merawat wajah nanti anda hilang identiti diri. Hargai diri kerana andalah satu-satunya; tiada duanya dan tiada tiganya. Hanya anda!

oleh: Dr. Hm Tuah Iskandar al-Haj

G.e.O.r.G.i.A.n.S

Nak tau x semalam aku g mane??
Aku g melawat sekolah rendah aku dulu..
Sek. Ren. Keb. King George V..
Actually aku kena pegi wat audit susulan kat sane..
Sekolah tu tetap macam dulu jugak..
Cuma dah makin cantiklaa..
After aku tinggalkan sekolah tu 14 tahun dulu after
habis UPSR..aku x penah pon jejakkan kaki kat situ
lagi..x sangka plak semalam aku kembali ke
sekolah tu balik..banyak kenangan kat sekolah tu..
dulu memang aku banyak main..mane xnye b4 n after
kelas main..time rehat pon main gak..mcm2 la yg
kitorg main..galah panjang..monyet2..tenteng..
ceper..batu semban..konda kondi..lompat getah..
huhu..sume tu memang seronok..zaman kanak2..
bukan pikir ape pon..tau nak main je..tapi memang
best sangat sekolah kat situ..ade gak cikgu yang
mengajar aku dulu still mengajar kat situ lagi..
tapi x jumpelaa..aku tau pon dari GB jelaa..
segan jugak nk jmp cikgu lame ni..hihi..

Wednesday, June 18, 2008

Happiness Is Not Comforts

‘Does Happiness depend upon comfort?
’The answer is definitely a big, ‘No! ’
Happiness lies in not comforts alone!
Happiness is not a static quality of the human mind, body and soul

All can’t remain happy all the time
It would be foolishness to wish for a life, filled with happiness alone;
Happiness is more when woes come in-between
Happiness is just a feeling weird!

Life could become boring and monotonous, when happiness is prolonged
Even the pauper can be happier than the prince
Even the beggar smiles and sleeps well, despite much strife

Happiness is a frame of mind that’s dynamic in nature;
Happiness is a kind of mood of feeling very well;
Happiness is a state of one, when life seems worth living;
Happiness is something strange that varies with time, experience and wisdom

Happiness is all within;
Happiness is in giving;
Happiness is in sharing;
Happiness is the ceiling, whatever you fix!

Happiness does not wholly depend on comforts;
Happiness cannot be bought by money;
Happiness is not all luxury;
Happiness is abstract to the core!

Happiness is in being child-like, though adult;
Happiness is in making and seeing the less fortunate ones, smile;
Happiness is in acting adult-like, although a child
Happiness is in giving something to someone, although you still need it

Happiness is in sacrificing for others’ sake;
Happiness is in giving up your chance to someone, who most needs it;
Happiness is in doing acts of charity;
Happiness is when you’ve led a righteous life

Happiness to some is in dreams alone;
Happiness to some doing risky feats;
Happiness to a few is in a sheer lazy life;
Happiness to some is in yeoman service to mankind

Happiness is a phenomenon;
Happiness is a quirk of fate;
Happiness is quite rare and scarce at times;
Happiness to some is in living in a virtual world!

Happiness is in braving the storms of life;
Happiness is in toiling for others’ sakes;
Happiness is in sharing your talents and ken;
Happiness is in loving your poor brethren

What's Best??

Best relation ---> LOVE
Best medicine ---> LAUGH
Best dress ---> SMILE
Best book ---> LIFE
Best lesson ---> PATIENCE
Best sport ---> DUTY
Best heart ---> ME!!!

Mencari Teman

Mencari seorang teman
Bagaikan mencari benih pokok dalam semak berduri
Bersedialah untuk dilukai
Jangan mengalah untuk terus mencari
Andai kau sudah temui
Sayangilah ia sepenuh hati..

K.a.W.a.N

Kawan itu bukan macam papan skate
Belum main gilap, dah main pijak

Kawan itu bukan macam bola
Belum dapat kejar, dah dapat tendang

Kawan itu bukan macam bulu tangkis
Belum main pegang, dah main pukul

Kawan itu ibarat bola ragbi
Belum dapat rebut, dah dapat lindung dan jaga

Kawan itu macam jari
Lukanya sembuh sendiri, hilangnya tiada ganti...

Did U Know??

Adakah anda tahu hubungan di antara 2 biji mata??

Mereka berkerdip bersama
Mereka bergerak bersama
Mereka menangis bersama
Mereka melihat bersama
Mereka juga tidur bersama

Meskipun mereka tidak pernah melihat antara 1 sama lain
Sesebuah perhubungan seharusnya seperti itu..

Amazing Women!!

A woman has strengths that amaze men
She can handle heavy burdens
She holds happiness, love & opinion
She smiles when she feels like screaming
She sings when she feels like crying
She cries when she's happy
Laughs when she's afraid
Her love is unconditional
There's only 1 thing wrong with her
She sometimes forget what she is worth..

Salam Takziah...

Pagi semalam kitorg 1 family dikejutkan dengan berita
pemergian cousinku..Abg In @ Muhammad Aidil bin Abdul Karim
ke rahmatullah..Pak Koi call ayah aku dlm kol 1 lebey bgtau psl
kejadian berlaku tuh.. then mak aku pon masuk bilik aku nak bagitau
pasal hal tu..aku lak yg br sejam je tdo ni rs mcm tgh mimpi je bile
dengar mak aku ckp yg Abg In meninggal..aku pon bukak mate
n tanye kat mak aku sape yang meninggal??..mak aku pon citela kat
kitorg adik beradik..ayah aku ckp dia nak blk kg..aie pon dh setuju
nk ambk cuti n bwk mak ayah aku..aku plak time tuh still 50/50 lg..
coz aku nak kena g wat physical check kat PD n dah janji ngan bos aku..
pastu aku pikir2 balik baik aku ambk EL je..aku pon SMS bos aku gtau
hal sebenar..dia ok je as usual..then pagi tu kitorg tgh bersiap skali cousin
aku yg study kat IPRM tu SMS lak yg dia nak follow jgk..lepas aku siap2
aku pegi ambik cousin aku tu dulu sementara nak tggu yang lain siap..
sampai2 je kat umah mak long aku di Senggarang tu van jenazah baru je
sampai dan diorg tgh sembahyangkan jenazah..after dah disembahyangkan
tu kitorg dapatla kitorg tgk arwah buat kali terakhir..sebelum dia dikebumikan..
rupa2nye arwah ni on da way nak balik umah dari umah adik angkat dia..
dia jatuh dari motor tapi xtau camne bole jatuh..either terlanggar lubang or nak
elak something..then kete datang n terlanggar dia..maybe kwsn tu gelap kot..
yang langgar dia plak abang kawan dia jugak..cedera teruk kat bhgn kepala..dia
meninggal mase dalam perjalanan nak ke spital..kami semua akan merindui arwah
Abg In kerana telatahnya yang buat kita x kering gusi..sebab arwah memang
suke gurau ngan sepupu2 dia..tapi ajal dia dah ditentukan oleh Allah s.w.t. dan
kami semua doakan agar rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan
orang2 yang beriman dan beramal soleh..semoga mak long ku sekeluarga tabah
menerima dugaan dari Allah..AL-FATIHAH!!!...

Hantar Keretaku..

Hari ahad lak aku pegi Klang hantar kete aku yg kemek
tu kat girl n mamat..mule tu ingat nak hntr hr jumaat after
aku balik keje..tp girl ckp mamat soh hantar hari rabu lepas
tp cam susah je plak nanti aku nak balik coz xde sape nak jemput..
aku ckp aku x kesah bole naik cab je nanti..siap dia offer aku plak
soh bwk blk kete dia..tp aku xmo nyusahkan org..lgpon sure diorg
pon nak pakai kete gak..kt umah aku leh gune kete ayah aku je..
b4 nak g tu aku sggh umah huda dulu coz nak ambk cd yang aku order
kat dia..skali cd tuh tggldlm kete mak dia n adik dia dh bwk kete tu
pegi jusco lak..nak x nak kena plak tggu dia mandi b4 nak g ambk
cd tuh..after ambk cd aku gerak pegi klang..janji ngan girl jmp kat
masjid kat kapar, klang..(tempat dia nikah)..huhu..siap bawak
anak buah mamat lak tu..cam couple yang dah ade anak je..
after letak kete diowg kat umah mamat kitorg pon pegila ke
Mc' Donald Seksyen 3 Shah Alam coz pewot pon dah lapar time tu..
lepas makan lak aku ckp aku nak balik naik bas je..sampai2 kat
seksyen 17 tu tgk2 bas dah lepas 1/2 jam..then aku cakap xpelaa
aku leh naik komuter..skali diorg siap hantar aku kat KL Sentral lg..
sampai je kat platform tren pon sampai..mmg nasib baiklaa time tuh..
dapat tmpt duduk lagi di hujung2 minggu lak tuh..bukan senang..
kire luck jgklaa..aku sampai sban dh kul 5 gak r..penat gak r..

Hospital Tuanku Jaafar

Sabtu baru ni aku pegi lawat wife kawan ayah aku kat
HTJ..mule tu ingat nak g pukul 3 skali dah tgk Dhoom2
so kuar lambat gak r..dah nak dekat2 pukul 6..best sgt
cite tu walaupon aku dah penah tgk b4 ni..huhu..sampai je
kat spital aku turunkan mak n aie kat depan wad kecemasan..
aku n ezzy pegila cr parking..nasib baik ade..weekend2 kan
selalunye susah nak park ni..dahla kitorg pegi lalu kat jbtn
forensik..pkr yg bkn2 je aku time tu..then kitorg terus menuju
ke wad 2C..carik bilik x jumpe..skali aie nampak kitorg dia pon pggl..
masuk je kat wad tu x sangka lak cantik gak..almaklumla wad 1st class..
anak n cucu makcik tu (cik leha) pon ade gak time tuh..punyela x reti
nak dok diam cucu dia..tp nak wat cmne name pon budak2 lagi..
tapi kesian gak r kat cik leha coz jari kaki dia kena potong lagi..dia
memangade sakit kencing manis..dah penah kena potong pon b4 ni..
maybe dia x jage makan kot..tapi once dah kena memang payah nak sembuh..
so bagi kite yang belum kena ni nak kena jagela pemakanan kite seharian..
harap2 cik leha cepat sembuh n kuar spital..

Agong's Birthday!!






Time harijadi Agong (7 Jun) hari tu..aku kuar ngan member2
mase kat Uitm dulu..Pnut n girl..then aku ajak huda skali..
ajak trah gak tapi dia cakap ade kenduri bdk HQ
Aadk kt rembau..so x dpt nak joinlaa..x kesahla tuh..after
jemput pnut kat umah mertua dia kitorg g jemput huda lak..
minah tu selsema lak time tuh..tp tetap join kitorg gak..
kitorg terus gerak g jusco sban 2..coz pnut ckp nak main bowling..
dahla sorang pon x bwk stokin..huhu..pastu xmo beli lak tuh..
pakai jela kasut yang hapak tu without stokin..haha..geli pon
ade gak..tapi control jelaa..huhu..dah lame gile x main bowling..
tangan pon dah keras nak hayun bola tu..tapi bile dah start main
cam x bole nak berenti plak..nasib baiklaa kitorg main 1 game je..
kalo x mau leh patah tangan ni..tapi memang syiok gile r...sume lak
cam mereng2 je hari tu..after tuh pegi makan lak kat johny's..
tp bukan makan steambot..makan benda lain r..budak2 (pnut & girl) ni
order punyelabanyak.. lagi2 si girl tu..badan x naik2 pon..aku ngan huda
tengokkan aje..tapi habis gak diorg makan..kire x membazir laa..
sume barang pon dah mahal skrg nikan sejak2 petrol naik rege ni..
after hantar huda kitorg patah balik ke terminal coz nk ambik adik ipar
pnut yg dtg dr KL..then terus hantar diorg balik Pedas..sampai2 time tu dh
masuk waktu maghrib lak..singgahlaa kejap..skali pnut ajak join dia & family
(termasuk mak n pak mertua n adik ipar) g pasar malam kt rembau lak..
aku pon x kesah walaupon time tu x withdraw duit lagi..
x bolela nak shopping sangat..beli ape yang patut jela..esp makanan laa..
skali nak balik dr pasar malam tu bapak mertua dia cakap kete aku kena
saman parking..coz aku park kat tmpt yang ade kon polis..mule2 tu aku
xmo park kat situ tapi diorg kate bole..so aku pon park jela tanpa
pikir risiko coz dah excited nak g pasar malam..huhu..tup2 kena saman plak..
tapi aku cool je lagi..nasib baiklaa pak mertua pnut tu polis..dia cakap
bole cancel je saman tu..nasib baik gaklaa aku ni..huhu..

My Luck..

Aku ade bagitau kat korang kan yang ade member aku nak datang
umah aku kan hari tu..actually aku janji ngan member aku pnut..
coz minggu tu dia balik umah mertua dia kat Pedas..so kitorg dah
janjilaa nanti nak kuar..pastu bile aku cite kat member aku girl ni
dia pon cam excited gak nak join..coz kitorg pon dah lame gak x
hang out sesame..laki dia (mamat) pon dah bg permission..jumaat
malam sabtu tu (6 jun) husband dia pon hantarla dia kat umah aku..
aku pon cakapla yang kete aku dah kemek..pastu laki dia ade gak cakap
yang dia bole tolong bikin..coz dia ade kenal orang yang bole wat benda
tu F.O.C..tapi aku x dengar plak yang dia cakap camtu..so aku xdela ambik
port sgt..esoknye mase on da way nak g Pedas ambik pnut kt umah mertua dia
kitorang pon borak2 laa..skali si girl ni ckpla ape yang laki dia bagitau semalam..
aku pon tanyela balik..betul ke boleh?? then dia call laki dia tanye balik..
skali laki dia cakap mmg bole..aku pon dah happy gak laa..coz F.O.C kan..
x sangka lak ade orang yang willing nak tolong sampai camtu skali..
terharu pon ade gak..mungkin ade hikmahnye kot sume benda ni jadik kat aku..
tapi thanx sangat2 kat girl & mamat coz sudi nak tolong aku..

sad story...continue



aku nak sambung balik sad story yg aku janji nk bgtau kt korg tuh..
cite ni pasal myvi yang aku baru je beli last month.. 2 minggu after
aku pakai kete tuh..dah calar dan kemek.. semua tu gara-gara adikku
ezzy laa...kejadian ni berlaku masa hari adik aku aie bertunang..
alkisahnye dia nak pegi beli bekpes kat kedai kat taman aku tuh..
aku pon x kesahla nak bagi pakai kete aku..dia pon pegila ngan cousin
aku..x lame after diorg kuar tuh..tibe2 je cousin aku masuk n pggl aku..
aku pon dh rs cm x sedap atila bile dia pggl aku ajak kuar..then dia pon ckp
yg kete aku dah kemek..adik aku diam je x berani nak cakap ape2.. then
after dah tgk tempat yang kena tuh aku pon mcm dh sakit hati terus je
masuk dalam umah..dia pon x berani nak bawak kete aku..terus tukar bawak
kete aie plak g beli bekpes..masuk dalam umah aku pon ckpla kt mak aku yg
ezzy dh kemekkan kete aku..yang sedeynye tuh mak aku leh sblhkn ezzy..dia
ckp benda dh nk jadi..kalo aku yg bwk pon sure akan jadi cmtu jgk..aku pon
malas dh nk ckp pape lagi terus masuk bilik.. tapi disebabkan hari tu majlis
pertunangan aie aku xmolaa nak kecoh2 sgt..pkr benda dah jadi nak wat camne
kan..tapi dalam hati geram tu tetap ade..nak wat camne aku kan manusia biase..
tapi sekejap jela aku x berckp ngan ezzy.. then kitorg dah bertegur balik..mak
aku ade gak cakap yang nanti ezzy nak bayar kalo aku hantar repair kat kedai..
tapi bile tengok muke dia aku cam kesian pon ade.. gaji dia bukan banyak sangat
pon..pakcik aku ckp maybe kena dalam rm500 laa.. bile aku g kat kedai tanye
org.. org tu ckp kena dalam rm300..tu pon kire ayah aku kenal orang tu.. kire
dia dah ambik murah jgklaa..aku pegi tanye pon after dah seminggu lebey after
tuh laa.. then weekend tu ade member aku nak dtg umah..so nak pakai kete..
aku xdela hantar kete aku tu lagi.. ingatkan nak hantar hari isnin tu je nanti..
gambar ni time aku ambk kete tulaa..gmbr kemek tu aku xmo ambk coz nnt
sakit mate n hati aku je tgk..

Saturday, June 14, 2008

sad story..

Actually aku ade sad story ngan korg..tp akan kuceritakan dlm my next blog ok..
Pada suatu hari...bla..bla..bla..
Wait for my next blog ok..

Ex-Georgians



Actually gambar ni time kitorg pegi raya umah kawan kitorg Kamaliah Hanim @ Kamal..
Konvoi raya kitorg ni ditaja oleh proton savvy ( thirah n abukas)...lame gile dah kenal ngan
diorg ni..esp syah idzwan @ boring (since std 1 lg tuh-almost 19 years)..huda (since std 6-almost 14 years)..yang lain2 tu (Trah, Abukas,Kamal & Badri) kenal mase form 1..almost 13 years dah tau..kitorg still keep in touch lg till now..walaupon jarang2 (except trah n huda)..

Tampin @ Kuala Pilah???


Alkisah..adela sorang hamba Allah ni..merangkap rakan akulaa..
dia cakap kt kawan2 sume yang dia ni berasal dari Tampin, N9..
tup2..1 day tuh aku kena g wat audit kat SK Tunku Besar, Tampin..
Aku pon call r member aku ni..ingt nk ajak kuar minum..yelah..hari jumaat
kan break lame..lgpon member aku ni cuti time tuh coz dia ade test JPJ hari tuh..
skali dia cakap mak dia ajak datang umah..aku pon gerak la nk g umah dia..
dia pon dh bg direction kat aku..aku follow jelaa kan..skali aku perasan ade signboard
sempadan daerah kuala pilah/tampin..aku ingatkan aku dah sesat..tp aku teruskan jugak perjalanan setelah beberapa kali terlepas simpang nak masuk kat area umah dia tuh..akhirnye aku sampai jugak..
then aku pon tanyela kat dia..umah dia ni sebenarnye daerah mane?? tampin or k.pilah??
dia plak ngan tersipu2 jawab yang umah dia ni dah area k.pilah (air mawang).. patutla aku cm penah dgr je name tempat tuh..cume x perasan kat area mane..aku punye gelak besarla kat dia ni..
mati2 ngaku kt kitorg yg dia org tampin..at last rupenye dpt tau dia org pilah..nak tau x dia bg reason ape??
dia ckp coz jarak umah dia ngan pekan tampin lg dekat dr pekan k.pilah..huhu..sebab kesian aku pon accept
jela reason dia yang x brp nk leh terima dek akal..haha..bdk yg dimaksudkan tu adela jihah..pic dia tertera kt post ni..jgn marah aaa...nanti kena jual tau...

My Friends...



Ha..korang nak tau x sape dua orang awex ni..diorg nila ex-schoolmates
aku @ ex-georgian (huda & athirah)..drpd ramai2 kwn2 kitorg dulu..skrg rase cam tggl ber3 je..
coz yg lain dh bwk haluan masing..ade yg dh kawen..ade yg dh keje jauh..
so jarang jumpelaa..ngan diorg dua ni jela yg still keep in touch dan selalu hang out..walaupon msg2
agak bz kekadang tuh..almaklumlaa..msg dh berkerjaya..friends forever...

K.a.R.a.O.k.E



Nila aktiviti aku n kengkawan kalo dah boring sangat2..
Mcm dah jadik habit lak tuh..seronok gile..release tension..
kat sini leh memekak sesuke hati..macam2 lagu kitorg layan..
smpi lagu inul pon ade nih..ape kes??

Whose Baby??



Cutenye laa budak2 ni kan..geram btol..rase mcm nk picit je diorg ni..
nasib baikla anak orang..huhu..actually diorg ni is my cousin..except yg tgh tu..
tu kire pangkat anak buahlaa..coz anak kepada my cousin..haha..

D.i.N.a.S.o.U.r


Lari!!! Penat je aku jerit kt diowg ni soh lari..sorg pon wat x reti je..ade ke patut..
bole siap pose lg kt atas dinasour tuh..ape laa diorg ni...x takot mati ka?? wat nye kena
makan ngan dinasour x ke haru aku nk jwb ngan mak bapak diorg ni..huhu..
Actually gambar ni time aku n my lil' bro bwk our cousin g jalan2 kat 'Tasik Y' time kitorg kat kampong di Batu Pahat, Johor...dinasour tu cume replika ajela..haha..

C.u.T.e G.a.L.z



Wondering who is these 3 little cute gals huh??

Actually ni adalah pic aku n my sisters..

Guess which 1 is me??

Cute kan kitorg??

Of coursela da cutest one..

AngkasaWan



Angkasawan Negara kita iaitu Dr. Sheik Muszaphar ni merupakan rakan kepada my cousin..diorg same2 belajar kat Manipal, India dulu mase wat medic..skali aku bc berita harian online tgk ade lak gmbr cousin aku kat dlm artikel tuh..skrg ni cousin aku keje kt IJN..nak tau yang mane 1 cousin aku..hah cube la you all teka..xpela sure you all malas nak teka..aku bagitau jela k..yang pakai tudung kaler putih tu ha..namenye Dr. Adura Abdul Rauf..hihi..

Tungguuu...



Kalau you all sume nak tau siapa gerangan empunya tangan nih kenala tunggu blog aku di bulan Ogos nanti yek..hihi..ni saje je nak wat surprise..cume aku n empunya tangan ni je yang tau maknenye..hihi..jangan marah aaa...akan ku tungguuuu..detik tiba saat itu..akan ku tungguu..

L.I.S.T.E.N

In life we have to make decision that aren't easy
We're afraid that whatever choice we make
Will upset someone we love
It is at these times that we need to stop and listen
To the voice inside us
If we listen just to the wishes of those around us
And ignore our own feelings
We'll not be truly happy
Listen to what you know is right and stand by that
Because when you do
You'll be truly happy...

T.e.P.p.A.n.Y.a.K.i.






Neva try this one b4..da only japanese food dat i've tried before is sushi only..
and kinda luv it..but this one (teppanyaki)..quite okla..tu pon kawan aku pnut ni yg rekomen coz bos dia korean sll bwk dia makan japanese food..suke tgk style makanan tu dimasak..
ade style lah..hihi..tgk jela kt pic tuh..skill gempaq je..tp kalo aku masak kt umah lg best kot..
tp sebab dah lapar kitorg bedal jugaklaa..tengok jela aksi2 kitorg makan yek..


Donut oh Donut!!






yummeyyy!!!
wut a melting doughnut..neva taste one like this before...
sgt lembut..kalo atok or nenek yang makan sure gigi diorg x patah punye..hihi..
kat malaysia ni outlet dia baru ade dua je..1 kat pavillion..dan 1 lagi kt sunway pyramid..
affordable price..x mahal pon..

Friday, June 13, 2008

MaY tHiS eNcOuRaGe YoU aLwAyS..

Don't spend major time with minor people,
If there are people in your life who continually disappoint you,
Break promises, stomp on your dreams, are too judgemental,
Different values and don't have your back during difficult times..
THAT IS NOT FRIENDSHIP!!

To have a friend, be a friend
Sometimes in life as you grow,
Surround yourself with people who reflect values,
Goals in their lifestyles..

When I think of any of my successes,
I am thankful to God from whom all blessings flow,
And to the family and friends who enrich my life..

Over the years,
My phonebooks and handphones have changed,
Because I change for the better,

At first, you think you're happy to be alone,
But after a while, people show upon your life,
That makes it so much sweeteer.
All easier to endure..

Remember what your elders used to say,
' Birds of a feather flock together ',
If you're an eagle, don't hang around chickens,
Chickens can't fly!!!

Thursday, June 12, 2008

T.E.M.A.N @ F.R.I.E.N.D.S

Apabila ingin berteman
Janganlah kerana kelebihannya
Kerana mungkin dengan 1 kelemahan
Kau mungkin menjauhinya

Andai ingin berteman
Janganlah kerana kebaikannya
Kerana mungkin dengan 1 keburukan
Kau akan membencinya

Andai ingin seorang teman
Janganlah kerana sifat cerianya
Kerana andai dia tidak pandai menceriakan
Kau mungkin akan menyalahkannya

Andai ingin berteman
Terimalah dia seadanya
Kerana dia hanya insan biasa
Jangan diharapkan sempurna
Kerana kau juga tidak sempurna
Kerana tiada siapa yang sempurna di dunia ini

What's In Your Mind Gurl??

When a girl is quiet
Millions of things are running in her mind

When a girl is not arguing
She is thinking deeply

When a girl looks at you with eyes full of questions
She is wondering how long you will be around

When a girl answers "I'm fine" after a few seconds
She is not at all fine

When a girl stares at you
She is wondering why are you lying

When a girl lays on your chest
She is wishing for you to be hers forever

When a girl calls you everyday
She is seeking for your attention

When a girl SMS's u everyday
She wants you to reply at least once

When a girl says "I love you"
She means it

When a girl says that she can't live without you
She has made up her mind that you are her forever

When a girl says " I miss you"
No one in this world can miss you more than her

What's In Your Mind??

When a boy is quiet
He has nothing to say

When a boy is not arguing
He is not in the mood of arguing

When a boy looks at you with eyes full of questions
He is really confused

When a boy answers "I'm fine" after a few seconds
He is actually fine

When a boy stares at you
He is either amazed or angry

When a boy lay in your lap
He is wishing you to be his forever

When a boy calls you everyday
He is spending a lot of talk time to get your attention

When a boy SMS's you everyday
He is forwarding them

When a boy says "I love you"
It's not the first time

When a boy says he can't live without you
He has made up his mind that you are his for at least a week

3 Things In Life

Three things in life once gone never come back :-
1. Words
2. Opportunity
3. Time
Three things in life are never sure :-
1. Dreams
2. Success
3. Fortune
Three things in life that make you great person :-
1. Hardwork
2. Sincerity
3. Success
Three things in life are most valuable :-
1. Love
2. Self Respect
3. Friends
Three things in life must not be lost :-
1. Peace
2. Hope
3. Honesty
Three things in life that destroy a person :-
1. Greedy
2. Pride
3. Anger

My Best Friends' Wedding - 2008









Alahai..


Sume kawan2 aku dh mendirikan masjid @ berumahtangga..


walaupon ade yang rumah mereka ade yg x bertangga..


Antara rakan2 yg dh say gudbye to our single club is :-



Girl ~ Mamat --> Feb 2008


Pnut ~ Fadzrul --> Mac 2008


Didie ~ Nasir --> Mei 2008


Aida ~ Ajib --> Jun 2008


Aku jugaklaa yang still single and available..


When will i meet my future soulmate??? Still waitin' for dat moment...


Hopefully it will be sooner..


Wateva it is aku doakan kebahagian mereka..


Semoga kekal ke akhir hayat...

My Sista's Engagement Day








Ooppss..

Lupe plak nk bagitau yg cuti sekolah hari tu kt umah aku pon ade wat kenduri jugak..

Adikku izyani @ aie telah selamat ditunangkan dengan tunangnyelaa..ahakss..

Family aku bz gile time tuh..dan ia adalah minggu yang sgt2 memenatkan..mane taknye..dah macam nak kenduri kawen..family kitorg lak memang x penah wat majlis besar2 mcm tu..siang majlis tunang..malam lak majlis doa selamat @ tahlil..nasib baikla ramai jugak yang datang membantu..ade cousin yang datang awal tolong ape2 yg patut..menu hari tuh adalah nasi beriyani..lauk lak daging masak beriyani..ayam masak merah, dalca, acar buah, acar timun nenas..kuih lak order n ade yg sponsor..chef diimport khas dr sg petani (mak dip & uncle is)..diorgla yang sponsor menu hari tuh..

Kalau nak ikutkan memang kitorg x menang tgn laa..nasib baik ade bantuan bestpren ayah..tq to cik majid, cik sabri,cik izam n cik ibrahim..kalo xde diorg ni xtaula jd ape mjls tuh..alhamdulillah sume berjalan lancar seperti yg dirancang..
Nak tau x..hantaran tu sume aie yg wat sendiri tau..termasuk yg pihak lelaki punye skali..
kreatif kan..aku pon ade tolong gak cket2..tp tolong komen..haha..kalo ade sape2 nk wat tempahan leh contact aku or aie sendiri..bole wat bisnes mcm ni kan??

Tuesday, June 10, 2008

skul holidayzz...

cuti skolah..byk tol kenduri kawen..
ade 2 org my close friend yg kawen..
didie on 25th may..
aida on 1st june..
duit pon byk kuar coz nk kasik hadiah..
tu lom masuk lg duit isi minyak n tol..
agak kopak jgk laa dis month..huhu..
tp xpe..demi pershbtn semua tu aku x kire..
yg penting kalo aku kawen nnt dior kena dtg..
x kire walau ape pon alasan diorg..aku xmo terima..
coz aku dh dtg kenduri diorg..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...